PS-Biblioteket

Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • 664
Personnamn
Titel och upphov
  • Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Utgivning, distribution etc.
  • Ordfront, Stockholm : 2013
DDC klassifikationskod (Dewey Decimal Classification)
SAB klassifikationskod
Annan klassifikationskod
  • Pmbb
Fysisk beskrivning
  • 303 s. ; 22 cm
Anmärkning: Allmän
  • Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor. Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret. Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
Indexterm - Okontrollerad
Personnamn
ISBN
  • 9789170377358 (inb.)
*00004048cam 12201057 a 4500
*00127548
*00520130827163032.0
*008130405s2013    sw ||||      |00| 0 swe d
*020  $a9789170377358 (inb.)
*035  $a(BOKR)9789170377358
*035  $a(SE-LIBR)13989206$x13989206
*08204$a664$223/swe
*084  $aPmbb$2kssb/8 (machine generated)
*1001 $aNilsson, Mats-Eric,$d1955-$0204546
*24510$aSaltad nota :$bom matfusket - från gatukök till gourmetkrog /$cMats-Eric Nilsson ; research appendix: Ivar Nilsson ; [fackgranskning: Richard Tellström]
*260  $aStockholm :$bOrdfront,$c2013
*300  $a303 s. ;$c22 cm
*500  $aFörr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor. Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret. Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
*541  $5Og$cGåva;$aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*583  $5R$a20130823
*592  $aClip2MM$b2013-08-28
*653  $aMatlagning
*653  $aRestauranger
*653  $aLivsmedelstillsatser
*653  $aReportage
*7001 $aNilsson, Ivar,$d1984-
*852  $c664
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vis
Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex1Tillgängligt PS-Biblioteket664