PS-Biblioteket

Socker och söta saker : en kulturhistorisk studie av sockerkonsumtionen i Sverige
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • 641.509
Personnamn
Titel och upphov
  • Socker och söta saker : en kulturhistorisk studie av sockerkonsumtionen i Sverige
Utgivning, distribution etc.
  • Nordiska museets förlag, Stockholm : 2015
DDC klassifikationskod (Dewey Decimal Classification)
SAB klassifikationskod
Annan klassifikationskod
  • Mx
Fysisk beskrivning
  • 367 s. : ill. ; 22 cm
Serietitel - ej biuppslagsform
  • Nordiska museets handlingar, ISSN 0346-8585 ;
Anmärkning: Allmän
  • "Socker och söta saker" handlar om hur våra relationer till den begärliga och besvärliga sötman har formats och hur sockret förvärvade sin så självklara position som basvara i butikerna och som medelpunkt på festborden. Här spåras dess roller och funktioner i kosthåll och samhällsliv, från 1800-talets apoteksrum och de högre ståndens umgänge till vår egen tids debatter om alltför söta livsmedelsutbud. Genom att följa sockret i vitt skilda och hittills oanvända källor ges nya perspektiv på sockerkonsumtionen i Sverige.
Anmärkning: Språk
  • Sammanfattning på engelska med titeln: Sugar and sweet things: a cultural history of sugar consumption in Sweden, 1800-2015
Kronologisk term
  • 1800-talet
  • 1900-talet
  • 2000-talet
Geografiskt namn
Indexterm - Okontrollerad
Institutionsnamn
ISBN
  • 9789171085719
*00005597cam 12201417 a 4500
*00128511
*00520151022135950.0
*008150417s2015    sw ||||      |00| 0 swe d
*020  $a9789171085719
*035  $a(BOKR)9789171085719
*035  $a(SE-LIBR)17859367$x17859367
*0410 $aswe$beng
*08204$a339.4864133609485$223/swe
*084  $aMx$2kssb/8
*1001 $aTorell, Ulrika,$d1963-$0223914
*24510$aSocker och söta saker :$ben kulturhistorisk studie av sockerkonsumtionen i Sverige /$cUlrika Torell
*260  $aStockholm :$bNordiska museets förlag,$c2015
*300  $a367 s. :$bill. ;$c22 cm
*4901 $aNordiska museets handlingar,$x0346-8585 ;
*500  $a"Socker och söta saker" handlar om hur våra relationer till den begärliga och besvärliga sötman har formats och hur sockret förvärvade sin så självklara position som basvara i butikerna och som medelpunkt på festborden. Här spåras dess roller och funktioner i kosthåll och samhällsliv, från 1800-talets apoteksrum och de högre ståndens umgänge till vår egen tids debatter om alltför söta livsmedelsutbud. Genom att följa sockret i vitt skilda och hittills oanvända källor ges nya perspektiv på sockerkonsumtionen i Sverige.
*541  $5Og$cGåva;$aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*546  $aSammanfattning på engelska med titeln: Sugar and sweet things: a cultural history of sugar consumption in Sweden, 1800-2015
*592  $aClip2MM$b2015-11-11
*648 7$a1800-talet$2sao
*648 7$a1900-talet$2sao
*648 7$a2000-talet$2sao
*651 4$aSverige$0163435
*653  $aSocker
*653  $aFolkseder
*653  $aEtnologi
*653  $aKonsumtion
*7102 $aNordiska museet$4pbl$0124867
*852  $c641.509
*910  $6710$aPõhjala Muuseum$uNordiska museet
*910  $6710$iEngelska$aNordic Museum (Stockholm)$uNordiska museet
*910  $6710$aSkandinavisk-Etnografiska samlingarna$uNordiska museet
*950  $6650$aFolklivsforskning$uEtnologi
*950  $6650$aFolkloristik$uEtnologi
*950  $6650$aFolkseder$uEtnologi
*950  $6650$aStrukturell antropologi$uEtnologi
*950  $6650$aTatuering$uEtnologi
*950  $6650$aEtniska grupper$uEtnologi
*950  $6650$aEtnologer$uEtnologi
*950  $6650$aSocialantropologi$uEtnologi
*951  $6651$aKonungariket Sverige$uSverige
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vis
Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex1Tillgängligt PS-Biblioteket641.509