PS-Biblioteket

Det får man inte säga i det här landet! En introduktion till yttrandefrihetens gränser, särskilt på internet
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • 340
Personnamn
Titel och upphov
  • Det får man inte säga i det här landet! En introduktion till yttrandefrihetens gränser, särskilt på internet
Utgivning, distribution etc.
  • Stiftelsen Juridisk Fakultetslitteratur 2021
Fysisk beskrivning
  • 54 s.
Anmärkning: Allmän
  • Denna korta framställning beskriver översiktligt det juridiska regelverket kring yttrandefrihetens gränser på internet, till exempel i sociala medier som Facebook eller Youtube. Boken vänder sig till alla som intresserar sig för rättighetsfrågor i digitala miljöer. Under de senaste åren har det funnits ett stort medialt intresse kring frågor om så kallat näthat, om kränkningar mot politiker, forskare eller journalister och om kränkningar av sexuellt slag, såsom så kallad hämndporr. Denna bok ger en översikt över de viktigaste reglerna i dessa sammanhang. Fokus ligger på den yttersta gränsdragningen för vad som får sägas till och om andra personer. Vidare skriver författaren primärt om reglerna i straffrätten: Vilka typer av yttranden kan leda till ett straff, som fängelse eller böter?
  • Finns också att läsa elektroniskt. https://www.lawpub.se/utgava/531
Indexterm - Okontrollerad
*000      am
*00133706
*008                                   swe  
*100  $aSchultz, Mårten
*245  $aDet får man inte säga i det här landet!$bEn introduktion till yttrandefrihetens gränser, särskilt på internet$cMårten Schultz
*260  $bStiftelsen Juridisk Fakultetslitteratur$c2021
*300  $a54 s.
*500  $aDenna korta framställning beskriver översiktligt det juridiska regelverket kring yttrandefrihetens gränser på internet, till exempel i sociala medier som Facebook eller Youtube. Boken vänder sig till alla som intresserar sig för rättighetsfrågor i digitala miljöer. Under de senaste åren har det funnits ett stort medialt intresse kring frågor om så kallat näthat, om kränkningar mot politiker, forskare eller journalister och om kränkningar av sexuellt slag, såsom så kallad hämndporr. Denna bok ger en översikt över de viktigaste reglerna i dessa sammanhang. Fokus ligger på den yttersta gränsdragningen för vad som får sägas till och om andra personer. Vidare skriver författaren primärt om reglerna i straffrätten: Vilka typer av yttranden kan leda till ett straff, som fängelse eller böter?
*500  $aFinns också att läsa elektroniskt. https://www.lawpub.se/utgava/531
*653  $aYttrandefrihet
*653  $aInternet
*653  $aLagstiftning
*653  $aStraffrätt
*852  $c340
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vis
Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex1Tillgängligt PS-Biblioteket340